-
21 Μαρτίου, 2023
Πληροφορίες
Σκοπός:
Το πρόγραμμα στοχεύει στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων βασικού ψηφιακού μετασχηματισμού που συνεισφέρουν σε μία εξωστρεφή, καινοτόμα και ανταγωνιστική παραγωγή προϊόντων ή/και υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.
Επιλέξιμες δαπάνες & ποσοστά επί του προϋπολογισμού έργου (ΠΕ):–      Δαπάνες Εξοπλισμού (ενδεικτικά): Προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού γραφείου, αναβάθμιση εσωτερικών δικτύων μεταφοράς δεδομένων, διάδραση με εργαζόμενους, πελάτες ή προμηθευτές κλπ. Συγκεκριμένα:
• Δαπάνες για ψηφιακό εξοπλισμό γραφείου ως πάγια στοιχεία (0%≤ΠΕ≤100%)
• Δαπάνες για αναβάθμιση υποδομών σύνδεσης στο διαδίκτυο (0%≤ΠΕ≤20%)
–      Δαπάνες Λογισμικού (ενδεικτικά): Προμήθεια σύγχρονων εφαρμογών διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων & διαδικασιών (πχ ERP, WMS, KPIs, ΕDI, ΒΜPS, κλπ), επεξεργασίας εικόνας, 3D μοντέλων και CAD, ψηφιακής ασφάλειας, διαχείρισης πελατών και εφοδιαστικής αλυσίδας, βελτιστοποίηση της παραγωγής κ.λπ. Συγκεκριμένα:
• Δαπάνες για προμήθεια εφαρμογών γραφείου και ψηφιακής
ασφάλειας και αποθήκευσης ως πάγια στοιχεία (0%≤ΠΕ≤100%)
• Δαπάνες για προμήθεια εφαρμογών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής, της παροχής υπηρεσιών, των υποστηρικτικών διαδικασιών της επιχείρησης (0%≤ΠΕ≤15%)
• Δαπάνες για κατασκευή ιστοσελίδας, e-shop, mobile εφαρμογών ως πάγια στοιχεία (0%≤ΠΕ≤30%)
–      Δαπάνες για Παροχή Υπηρεσιών που συνδέονται με τη ψηφιακή αναβάθμιση (ενδεικτικά): Συμβουλευτική υποστήριξη για την παρακολούθηση της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου, τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, εγκατάσταση ή παραμετροποίηση εφαρμογών που συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα:
• Δαπάνες για συμβουλευτική υποστήριξη για την παρακολούθηση της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου (0%≤ΠΕ≤10%)
• Δαπάνες για τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου ή/και την εγκατάσταση ή/και παραμετροποίηση λογισμικού/ εφαρμογών – που συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση χρηματοδότησης (0%≤ΠΕ≤20%)
• Δαπάνες για υπηρεσίες προμήθειας/χρήσης λογισμικού υπό καθεστώς «ως υπηρεσία» (πχ “SaaS”, “CaaS”) για την λειτουργία του γραφείου, την ψηφιακή ασφάλεια και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής, της παροχής υπηρεσιών, των υποστηρικτικών διαδικασιών των διαδικασιών της επιχείρησης (0%≤ΠΕ≤15%)
–      Έμμεσες δαπάνες (0%≤ΠΕ≤7%).
 

–     Κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης υποβάλλεται υποχρεωτικά μία τουλάχιστον προσφορά για κάθε δαπάνη άνω των 20.000€, ειδάλλως η εν λόγω δαπάνη απορρίπτεται.
–     Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός της αίτησης χρηματοδότησης δεν δύναται να υπερβαίνει το τριπλάσιο του υψηλότερου κύκλου εργασιών που επετεύχθη σε μία από τις τρεις (ή λιγότερες εφόσον η επιχείρηση δεν διαθέτει τρεις) κλεισμένες διαχειριστικές περιόδους που προηγούνται του έτους της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης, με ανώτατο όριο το ποσό των 30.000€.
Προϋποθέσεις έργου:–     Προϋπολογισμός έργου: 18.000 – 30.000 Ευρώ.
–     Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται η 15/2/2023.
–     Η διάρκεια ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου ανέρχεται σε 9 μήνες από την Απόφαση Ένταξης.
–     Ποσοστό ενίσχυσης έως 50 %.
Δικαιούχοι του Προγράμματος – Κριτήρια επιλεξιμότητας:Υφιστάμενες ΜΜΕ για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά:
–      Να έχουν κλεισμένη τουλάχιστον 1 πλήρη διαχειριστική χρήση.
–      Να δραστηριοποιούνται σε έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του επενδυτικού σχεδίου για 1 τουλάχιστον έτος.
–      Να διαθέτουν τουλάχιστον 3 ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης .
–      Να μην έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο της επένδυσης ή να μην έχει υλοποιηθεί πλήρως πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.
–     Να μην αποτελούν προβληματική επιχείρηση.
Έναρξη υποβολής προτάσεων:Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 23/2/2023
H Δράση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι εξαντλήσεως του Προϋπολογισμού.